ABB i Formula E partneri za stvaranje budućnosti e-mobilnosti

2018-01-14 - ABB FIA Formula E Prvenstvo predstavlja lidera inovativnih tehnologija ABB kao glavnog sponzora prve svjetske potpuno električne međunarodne serije motosporta FIA-a.

ABB i Formula E udružuju se u revolucionarnom partnerstvu kako bi promicali e-mobilnost za održivu budućnost. Od svoje prve utrke u Pekingu u rujnu 2014., Formula E se pokazala kao broj jedan svih međunarodnih motosportova na električni pogon. U sljedećoj fazi razvoja, globalni lider ABB pruža svoje ime, inovativnost i tehnološko vodstvo seriji koja će sada biti poznata kao ABB FIA Formula E Prvenstvo.

Svojom nenadmašnom stručnošću u elektrifikaciji i vodstvu u rješenjima punjenja električnih vozila, s najvećom instaliranom bazom stanica za brzo punjenje električnih vozila diljem svijeta, ABB je idealan industrijski partner Formule E.
Formula E služi kao konkurentna platforma za razvoj i testiranje tehnologije elektrifikacije i digitalizacije relevantne za e-mobilnost, pomažući u poboljšanju dizajna i funkcionalnosti električnih vozila i infrastrukture, kao i povezanih digitalnih platformi. Udruživanjem snaga, ABB i Formula E bit će idealno pozicionirani za pomicanje granice e-mobilnosti.

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo partner Formuli E u kreiranju budućnosti e-mobilnosti", izjavio je izvršni direktor tvrtke ABB Ulrich Spiesshofer. "Danas se udružuju dva pionira. ABB i Formula E prirodno korespondiraju na vrhuncu najnovijih digitalnih tehnologija i elektrifikacije. Zajedno ćemo ispisati sljedeću fazu ove uzbudljive sportske aktivnosti i poticati timove u stvaranju visokih performansi. Zajedno ćemo kreirati budućnost - jednom po jednom električnom utrkom."

Alejandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formule E, rekao je: "Ovo je povijesni dan za Formulu E i čast mi je zaželjeti dobrodošlicu svjetskom tehnološkom lideru, ABB-u, kao vodećem partneru Formule E, s poviješću i stručnošću na polju elektrifikacije i digitalne tehnologije. Naše dvije tvrtke sinonim su za pomicanje granica mogućeg. Zajedno, kao partneri, našim vjernim navijačima i potrošačima koji prate ABB FIA Formula E prvenstvo predstavit ćemo inovativnu tehnologiju na globalnoj razini."

Kao svjetski lider u infrastrukturi za vozila na električni pogon, ABB nudi cijeli niz rješenja za punjenje električnih automobila, električnih i hibridnih autobusa, kao i rješenja za elektrifikaciju brodova i željeznica. ABB je na tržište za punjenje električnih vozila ušao još 2010. godine, a danas ima brzorastuću globalnu instaliranu bazu s više od 6.000 brzih punionica.


O ABB FIA Formula E prvenstvu
ABB FIA Formula E prvenstvo je FIA-ina električna serija cestovnih utrka i prva svjetska potpuno električna međunarodna jednosjedna kategorija u motosportu. Formula E donosi uzbudljivu elektrofilnu akciju na kotačima u vodećim svjetskim gradovima, utrkujući se u pozadini znamenitih obrisa urbanog horzinta u New Yorku, Hong Kongu, Parizu i Zürichu.

U četvrtom izdanju serije sudjelovat će 10 ekipa i 20 vozača koji se natječu u 11 gradova na pet kontinenata u borbi za najbolju poziciju ABB Formula E prvaka. 13. siječnja se već održala utrka u Marrakechu, a prvenstvo 2018. godine počinje u srpnju.

ABB je inovativni tehnološki lider u oblasti elektroenergetske opreme, robotike i elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža, koji na globalnoj razini opskrbljuje korisnike u energetskom sektoru, industriji, oblasti prijevoza i infrastrukture. Uz naslijeđe od preko 130 godina inovacija, ABB danas ispisuje budućnost industrijske digitalizacije i predvodi energetsku i četvrtu industrijsku revoluciju. Kao glavni partner Formule E, potpuno električne klase FIA motosporta, ABB pomiče granice e-mobilnosti kako bi pridonio održivoj budućnosti. ABB posluje u više od 100 zemalja sa oko 136.000 zaposlenika.
www.abb.hr

Fotografije su priložene:
Za titlove ispod fotografija, koristite imena fileova.

ABB i Formula E partneri u ispisivanju budućnosti e-mobilnosti.jpgABB i Formula E partneri u ispisivanju budućnosti e-mobilnosti.jpg
ABB punionica za električna vozila.jpgABB punionica za električna vozila.jpg
Ulrich Spiesshofer - direktor ABB-a i Alejandro Agag - direktor Formule E.jpgUlrich Spiesshofer - direktor ABB-a i Alejandro Agag - direktor Formule E.jpg

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Ispiši
   • Adresa e-pošte

  Kontaktirajte nas

  Informacije za medije
  seitp202 1713e8d236b436a4c125821700555a0b