ABB-ova tehnologija sudjeluje u stvaranju povijesti u švicarskim Alpama

1. lipnja 2016. – U vrijeme kada Švicarska službeno otvara najduži željeznički tunel na svijetu, poznat kao bazni tunel Gotthard, koji se proteže duljinom od 57 km i prolazi kroz Alpe, ABB je svečano otvorio posebni paviljon postavljen u Rynächtu, na sjevernom ulazu u tunel, u kojem je kompanija istaknula svoj doprinos ovom projektu koji mnogi opisuju kao „projekt stoljeća“. Na ceremoniji rezanja vrpce sudjelovali su predsjednik uprave ABB-a Peter Voser i glavni izvršni direktor Ulrich Spiesshofer.

U posebnim paviljonima kompanije ABB koji su povodom otvaranja tunela postavljeni u Rynächtu i na južnom ulazu u tunel, u Pollegiju, predstavljena su ABB-ova rješenja korištena u izgradnji tunela. ABB je osigurao glavne električne komponente za cijeli sustav napajanja od 50 Hz, koji tunelsku infrastrukturu opskrbljuje električnom energijom, kao i sustave napajanja i upravljanja za ventilacijski sustav, koji je sa svojih 15.6 MW najsnažniji takav sustav na svijetu.


U paviljonima je također predstavljen ABB-ov doprinos razvoju infrastrukture željezničkih tunela u Švicarskoj tijekom više od stotinu godina, kao i dugogodišnja suradnja te kompanije sa Švicarskim saveznim željeznicama (SBB). Švicarska kompanija BBC, prethodnica ABB-a, provela je elektrifikaciju prvog željezničkog tunela Gotthard, dovršenog 1882., kao i tunela Simplon i Lötschberg koji su otvoreni početkom 20. stoljeća.

Nakon svečanog otvaranja paviljona, predstavnici kompanije ABB, među kojima je bio i Bernhard Jucker, predsjednik ABB-a za europsku regiju, i Remo Lütolf, izvršni direktor ABB-a Švicarska, prisustvovali su službenoj ceremoniji otvaranja baznog tunela Gotthard zajedno sa švicarskim državnim dužnosnicima i državnim poglavarima susjednih zemalja.

Paviljoni kompanije ABB bit će otvoreni za širu javnost 4. i 5. lipnja u sklopu posebnog programa događanja kojim će se svečano obilježiti otvaranje tunela, ključne žile kucavice u sve široj europskoj željezničkoj mreži.

Za više informacija o ABB-ovu doprinosu izgradnji baznog tunela Gotthard posjetite našu mikrostranicu Gottardo 2016.

Loading...







Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube


   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Ispiši
   • Adresa e-pošte
  seitp202 65a61e706da3bd5fc1257fc6002f17be