Nagrada dobavljaču solarnih invertera za 2016. godinu

2017-02-21 - Veljača 2017. - ABB u Indiji primila je nagradu "Dobavljač solarnih invertera za 2016. godinu" u okviru prvog natjecanja Solar Today Awards na konferenciji Intersolar India 2016.

ABB djeluje u oblasti integracije obnovljivih izvora energije u električnu mrežu s inovativnim rješenjima u područjima solarne energije i energije vjetra. Ova rješenja su prepoznata na konferenciji Intersolar India 2016, gdje je tvrtki ABB Indija dodijeljena nagrada „Najbolji dobavljač solarnih invertera za 2016. godinu“ u okviru prvog natjecanja Solar Today Awards 2016.

Neovisni žiri dodijelio je nagradu na osnovu procjene broja aktivnih jedinica u sustavu te povratnih informacija korisnika koje je objavila vodeća konzultantska kuća na indijskom tržištu obnovljivih izvora energije.

„ABB ima tržišni udio od 40% na tržištu solarnih invertera u Indiji i ova nagrada svjedoči o našoj vodećoj poziciji i raznolikom portfelju našeg fotonaponskog lanca vrijednosti koji se proizvodi u tvornici u Karnataki. To je ujedno i potvrda naše sposobnosti da doprinesemo cilju proizvodnje solarne energije od 100 GW do 2022. godine koji je postavila Nacionalna solarna misija", rekao je KN Sreevatsa, voditelj lokalne poslovne jedinice Energetika i infrastruktura za punjenje električnih vozila u diviziji Elektroenergetski proizvodi.

ABB je vodeći svjetski dobavljač solarnih fotonaponskih invertera koji obuhvaćaju opseg od 2 kW do 2 MW i optimizirani su za upotrebu na krovovima stambenih objekata, kao i za tržišno isplative multi-megavatne elektrane. Unaprjeđuju pouzdanost, efikasnost i jednostavni su za montažu. ABB nudi i rješenja za upravljanje elektranom, uključujući upravljanje zaštitom životne sredine, softverske alate i doživotnu tehničku podršku.

2012. godine ABB je započeo proizvodnju solarnih invertera u Indiji, u svojoj suvremenoj tvornici u Nelamangali. S ciljem da se udvostruči proizvodni kapacitet i učvrsti pozicija ABB-a u Indiji na tržištu, nova tvornica za solarne invertere pokrenuta je u Nelamangali u rujnu 2016. godine. Ovo proširenje uslijedilo je nakon dostignuća iz prethodne godine, kada je ABB postala prva kompanija u zemlji koja je udvostručila broj instaliranih solarnih invertera na 2GW u kratkom periodu od samo pet mjeseci.

Drugi jedinstveni projekti sa solarnim inverterima ABB-a u Indiji uključuju prvu svjetsku zračnu luku koja koristi isključivo solarnu energiju, zatim projekt najvećeg jedinstvenog solarnog krova, najduži svjetski solarni kanal, solarnu elektrifikaciju škola i solarne instalacije u svim većim zračnim lukama u Indiji.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je vodeća globalna tehnološka tvrtka na područjima srednjeg i niskog napona, robotike i elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža posvećena svojim kupcima u sektorima energetike, industrije, transporta i infrastrukture. Na temeljima 125 godina duge tradicije u razvoju i inovacijama, ABB ispisuje budućnost i predstavlja pokretačku snagu u energetskoj tranziciji, četvrtoj industrijskoj revoluciji i digitalizaciji. ABB djeluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 132.000 ljudi. www.abb.com

ABB u Hrvatskoj surađuje s kupcima u učinkovitom korištenju električne energije, u povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. ABB d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu ima predstavništva u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i podružnicu na Kosovu. ABB d.o.o. Hrvatska ostvaruje ukupan prihod, osim na tržištu susjednih zemalja, i na tržištu Mediterana, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka. www.abb.hr

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Ispiši
   • Adresa e-pošte

  Kontaktirajte nas

  Kontakt za medije:
  seitp202 a30ac114c0130c50c12580ce002fbade