ABB lansirao integriranu ponudu digitalnih rješenja ABB Ability™

2017-03-25 - ABB je plasirao na tržište ABB Ability, svoj vodeći portfelj digitalnih rješenja, na ABB Customer World u Houstonu.Zahvaljujući današnjem plasiranju više od 180 rješenja i usluga na tržište, tvrtka ABB klijentima donosi vrijednost u četvrtoj industrijskoj revoluciji. ABB Ability kombinira dubinsko stručno znanje o domenama ABB-a s mrežnim povezivanjem i najnovijim digitalnim tehnologijama i inovacijama i tako stvara moćna rješenja i usluge koje rješavaju poslovne probleme i stvaraju opipljive poslovne prilike.

ABB Ability klijentima u djelatnostima energetike, industrije, transporta i infrastrukture pomaže razviti nove procese i unaprijediti postojeće novim uvidima i optimizacijom planiranja i kontrola za rukovatelje u stvarnom vremenu. Rezultate je zatim moguće unijeti u upravljačke sustave kako bi se poboljšali ključni mjerni podaci poput neprekinutog rada tvornice, brzine i poslovnih rezultata.

Portfelj se temelji na inovativnoj tehnologiji ABB-a i više od četiri desetljeća na vodećoj poziciji u digitalizaciji industrije. Poboljšat će sposobnost klijenata za stvaranje inovacija i natjecanje na novonastalom tržištu digitalne industrije.
„Tvrtka ABB predvodi inovacijama u području digitalnih rješenja, ima instaliranu bazu od više od 70 milijuna povezanih uređaja i 70 000 upravljačkih sustava i stoga se nalazi u iznimnom položaju za pružanje podrške u digitalnoj transformaciji klijenata tvrtke“, rekao je glavni izvršni direktor tvrtke ABB Ulrich Spiesshofer. „S pomoću usluge ABB Ability kombiniramo cijeli portfelj digitalnih rješenja i usluga tvrtke ABB. Stvaramo dodatnu vrijednost za klijente objedinjavanjem stručnog znanja o domenama tvrtke ABB, naprednog povezivanja i najnovijih digitalnih tehnologija. Zahvaljujući tome naši klijenti mogu postići dosad neviđena poboljšanja u radnim rezultatima i produktivnosti.“

Digitalne ponude u sklopu usluge ABB Ability uključuju rješenja za upravljanje radnim rezultatima za industrije koje se uvelike oslanjaju na imovinu; upravljačke sustave za procesne industrije; usluge nadgledanja na daljinu za robote, motore i strojeve; i upravljačka rješenja za građevine, mreže za punjenje električnih vozila i platforme na pučini. Neke od specijaliziranijih ponuda odnose se na upravljanje energijom za podatkovne centre, optimizaciju navigacije za pomorske flote i još mnogo toga.

Klijenti koji već upotrebljavaju portfelj digitalnih rješenja koja sada čine dio usluge ABB Ability neki su od vodećih svjetskih proizvođača i pružatelja usluga, npr. Shell Oil, CenterPoint Energy, Con Edison, BASF, Royal Caribbean, Cargill, Volvo, BMW i mnogi drugi.

Digitalna rješenja i usluge sljedeće generacije koji čine dio usluge ABB Ability razvijaju se i grade na vodećoj platformi na oblaku Azure tvrtke Microsoft na temelju strateškog partnerstva s tom softverskom kompanijom.
„Izgradnjom rješenja na platformi Azure možemo iskoristiti sve njezine mogućnosti i podići vrijednost zahvaljujući našoj ponudi specifičnoj za domene“, rekao je direktor za digitalne proizvode ABB-a Guido Jouret. „Zapravo pretvaramo desetljeća iskustva u industrijskoj domeni ABB-a u softversku ponudu kojoj naši klijenti mogu pristupiti putem najveće i najnaprednije digitalne platforme na svijetu. Od pozicije tajnog digitalnog prvaka postajemo omiljeni partner za klijente koji pokreću digitalnu transformaciju svog poslovanja. Sada mogu znati i činiti više na bolji način te zajedno. Mi im možemo pomoći procijeniti, automatizirati, optimizirati i surađivati.“

Neke od inovacija usluge ABB Ability predstavljene u Houstonu:
· ABB Ability System 800xA – jedno od rješenja usluge ABB Ability nadograđuje vodeću platformu za automatizaciju u svijetu System 800xA. Select I/O, novi dodatak platformi System 800xA, redundantan je jednokanalni ulazno-izlazni sustav temeljen na Ethernetu. Podržava model izvršavanja projekata sljedeće generacije tvrtke ABB pod nazivom Intelligent Projects, koji nudi niz poboljšanja učinkovitosti za projekte automatizacije. Zahvaljujući usluzi Select I/O, klijenti mogu brže provoditi velike projekte s manje prekoračenja troškova. Usluga upotrebljava standardne ormariće koji instalateru omogućuju digitalno raspoređivanje signala umjesto upotrebe radno intenzivnih ploča za raspoređivanje. Provjere petlji moguće je provesti prije isporuke ostatka sustava čime se umanjuje utjecaj promjena u zadnji tren i omogućuje paralelno izvršavanje zadataka iz projekta.

· ABB Ability Asset Health Center – jedno od prvih rješenja u sklopu usluge ABB Ability koje je pokrenuto na platformi Azure jest rješenje za upravljanje radnim rezultatima imovine sljedeće generacije tvrtke ABB, Asset Health Center 3.0. Rješenje je dostupno od siječnja 2017. godine te upotrebljava prediktivnu i preskriptivnu analitiku i prilagođene modele kako bi prepoznalo i odredilo prioritete među novonastalim potrebama za održavanjem na temelju vjerojatnosti kvara i kritičnog stanja imovine.

· ABB Ability Collaborative Operations – ovo moćno rješenje koje se sada počinje primjenjivati u raznim industrijama klijentima pomaže da učinkovitije surađuju. Ono pomaže stručnjacima iz različitih organizacija da zajedno rade i upotrebljavaju iste podatke i platforme za analitiku. Rješenje ima za cilj poboljšati produktivnost, smanjiti kvarove opreme, smanjiti troškove održavanja imovine i transformirati ukupne radne rezultate poslovanja. Ti se ciljevi postižu dok se istovremeno maksimalno povećava sigurnost i zaštita podataka, ljudi i imovine na svakoj razini integracije. Kod ranih je korisnika rješenje pomoglo u ostvarivanju održivih dugoročnih rezultata.

· ABB Ability Digital Substation – digitalna trafostanica tvrtke ABB klijentima iz sektora pružanja komunalnih usluga osigurava neusporedivu kontrolu i učinkovitost. Digitalna trafostanica sadrži svjetlovodne strujne senzore i DCB sklopne aparate kako bi se smanjila potreba za održavanjem i kilometrima standardnih kabela. ABB Ability ta dostignuća dodatno unapređuje kombiniranjem najnovije električne opreme s digitalnim senzorima i računalstvom u oblaku. Zbog toga operateri električne mreže mogu donositi odluke na temelju sveobuhvatnih i relevantnih informacija dok prediktivni algoritmi poboljšavaju prakse održavanja i upravljanja imovinom.

· ABB Ability Smart Sensor – ovo rješenje s pametnim senzorima koje je predstavljeno prošle godine povezuje niskonaponske električne motore s industrijskim internetom čime se omogućuje njihovo kontinuirano praćenje. Ovo rješenje koje se može jednostavno pričvrstiti na motor prenosi podatke o vibracijama, temperaturi, opterećenjima i potrošnji električne energije na oblak. Čim jedan od parametara odstupi od norme, javljaju se alarmi koji rukovatelju omogućuju da provede preventivne mjere prije kvara motora. Rani rezultati ukazuju na to da rješenje s pametnim senzorima uzrokuje smanjenje zastoja motora do 70 posto i produljuje vijek trajanja motora do 30 posto. Upotreba tih podataka za optimiziranje rada motora smanjuje potrošnju električne energije za do 10 posto.

Popis inovativnih i raznovrsnih rješenja povezanih s uslugom ABB Ability uključuje još mnogo toga, poput sljedećih ponuda: ABB Ability Asset Insight, softver ABB Ability Ellipse Enterprise Asset Management i softver za upravljanje infrastrukturom ABB Ability Data Center Automation. Uz takva i mnoga druga rješenja, ABB Ability koristan je za klijente u djelatnostima energetike, industrije, transporta i infrastrukture. Usluga se oslanja na moć digitalne revolucije i omogućuje smanjenje troškova održavanja, dulji vijek trajanja imovine, učinkovitiji rad, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš i poboljšanje sigurnosti radnika.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) predvodi inovacijama u području proizvoda za elektrifikaciju, robotike i kretanja, industrijske automatizacije i energetskih mreža, te na globalnoj razini radi s klijentima iz sektora komunalnih usluga, industrije, transporta i infrastrukture. S više od 125 godina inovacija, danas tvrtka ABB ispisuje budućnost industrijske digitalizacije i predvodi energetsku i četvrtu industrijsku revoluciju. ABB djeluje u više od 100 država i ima oko 132 000 zaposlenika. www.abb.com • ABB u Hrvatskoj: www.abb.hr

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Ispiši
   • Adresa e-pošte

  Kontaktirajte nas

  Informacije za medije
  seitp202 c91c229bf77e1eaec12580f000263518