ABB predstavlja prvi energetski transformator s integriranim digitalnim mogućnostima

2018-04-25 - ABB AbilityTM nudi niz proizvoda koji poboljšavaju pouzdanost i učinkovitost transformatora kako bi ih prenijeli u digitalno doba.

Energetski transformator ABB AbilityTM , predstavljen na sajmu u Hannoveru 2018. godine u Njemačkoj, bit će prvo integrirano rješenje u svijetu za transformatore s digitalnim značajkama koje će potpuno preobraziti način rada transformatora. Svi transformatori proizvedeni u tvornicama ABB uskoro će sadržavati digitalne opcije koje će omogućiti daljinsko praćenje i analizu podataka o ključnim parametrima u stvarnom vremenu. Time će se poboljšati pouzdanost i omogućiti bolja iskoristivost mrežne infrastrukture i energetskih mreža.


Transformator će biti opremljen digitalnim čvorištem koje može iskoristiti portfelj pametnih uređaja na modularnoj platformi s plug-and-play mogućnostima. Zahvaljujući modularnosti i skalabilnosti, sustav će biti kompatibilan s budućim tehnologijama, a korisnicima će pružiti potpunu kontrolu nad digitalnim aktivnostima.

”Energetski transformator ABB AbilityTM predstavlja revolucionarno rješenje. Osim što nudi prikupljanje informacija za praktičnu primjenu na lokalnoj razini, omogućit će korisnicima da iskoriste cjelovit ekosustav softverskih rješenja i usluga na razini postaje i poduzeća, kao što je naš sustav upravljanja infrastrukturnim radnim značajkama ABB AbilityTM Ellipse®, vodeći na razini industrije”, izjavio je Claudio Facchin, predsjednik Odjela energetske mreže u društvu ABB. „Osim što poboljšavaju učinkovitost i produljuju vijek trajanja proizvoda, nove digitalne mogućnosti povećat će pouzdanost i ublažiti slučajeve prekida napajanja preventivnim djelovanjem”.

Tvrtka ABB najavila je i predstavljanje proizvoda ABB AbilityTM TXplore, servisnog rješenja koje primjenjuje robot za provjeru podvodnim transformatorom. Bežičnim robotom upravlja se preko energetskog transformatora napunjenog tekućinom te se izvodi brza, sigurna i povoljna interna provjera čiji se rezultati mogu daljinski dijeliti sa svjetskim stručnjacima, gotovo u stvarnom vremenu. Ovaj inovativni pristup, još jedna svjetska inovacija, povećava sigurnost smanjenjem rizika za osoblje, skraćuje vrijeme zastoja, s obzirom na to da se provjera može obaviti za nekoliko sati u usporedbi s uobičajenom provjerom koja traje nekoliko dana, te smanjuje troškove provjere za 50 ili više posto.

ABB također nudi nedavno predstavljen distribucijski transformator ABB AbilityTM TXpertTM , prvi digitalni distribucijski transformator u svijetu. TXpert osigurava podatke kojima se maksimalno povećava pouzdanost, optimiziraju troškovi rada i održavanja te učinkovitije upravlja infrastrukturom, pri čemu se oslanja na ABB Ability™ platformu i povezane uređaje kako bi generirao podatke za praktičnu primjenu. Ovo je prvi proizvod u kojem se tehnologija senzora integrira izravno u transformator tijekom postupka proizvodnje, što rezultira većom preciznošću.

Transformatori obavljaju važnu funkciju prilagodbe naponskih razina, povećanja učinkovitog prijenosa visokonaponskog napajanja na daljinu i smanjenja napona za potrebe distribucije i sigurnost potrošača pri upotrebi. Osim toga, pomažu održati kvalitetu i kontrolu napajanja.

Tvrtka ABB prva je predstavila tehnologiju transformatora devedesetih godina devetnaestog stoljeća, a od tada je predvodnik u području revolucionarnih inovacija, uključujući najsnažnije transformatore istosmjerne i izmjenične struje na svijetu koji rade pri 1,1 milijuna volta odnosno 1,2 milijuna volta. Kao najveći proizvođač i pružatelj usluga transformatora na svijetu, ABB ima nevjerojatan broj podružnica diljem svijeta i širok asortiman energetskih i distribucijskih transformatora, kao i transformatora za posebnu primjenu. Kao svjetski predvodnik tržišta i industrije, ABB uslužuje komunalne tvrtke, kao i industrijske i komercijalne korisnike, kao poželjan partner koji omogućuje jaču, pametniju i ekološki prihvatljiviju mrežu.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) vodeća je globalna tehnološka tvrtka u područjima srednjeg i niskog napona, robotike i elektromotornih pogona te industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža, posvećena svojim kupcima u sektorima energetike, industrije, transporta i infrastrukture. Nastavljajući 130 godina dugu tradiciju razvoja i inovacija, ABB danas ispisuje budućnost industrijske digitalizacije dvama jasnim principima: dovođenje električne energije iz bilo koje elektrane do bilo koje utičnice te automatizacija industrije od prirodnih izvora do gotovih proizvoda. Kao glavni partner Formule E, električne klase FIA motosporta, ABB pomiče granice e-mobilnosti kako bi pridonio održivoj budućnosti. ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi. www.abb.hr

   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Ispiši
   • Adresa e-pošte
  seitp202 cf3b093b4eae92a7c125827a00568acb